O nouă idee de a-i ajuta pe copiii bolnavi. Prânzul caritabil cu o personalitate

Horia Tecău, invitat la prânzul caritabil Foto: Facebook


La Merci Charity Boutique de pe strada Smârdan, numărul 13, din Centrul Vechi, toată lumea se simte bine pentru că poate bea un ceai delicios, iar banii pe care îi oferă în schimbul lui ajung la copiii bolnavi de la Institutul Oncologic București, dar și la alți copii aflați în dificultate.

Asociația Merci Charity Boutique încearcă de patru ani să devină un sprijin pentru toți copiii încercați de soartă, iar proiectele lor au reușit până acum să readucă zâmbetul pe chipul multor micuți bolnavi și neajutorați.

Merci Charity Boutique (MCB) împreună cu Acuarela Bufet, au lansat Charity Lunch #1 luna aceasta un nou proiect – prânz Caritabil cu o personalitate.

Invitatul lunii februarie a fost celebrul tenismen Horia Tecău, învingător la dublu la Rotterdam.

În schimbul unei donații, două persoane pasionate de tenis, care îl admiră pe Horia, au avut ocazia să ia prânzul cu el și timp de două ore au discutat despre pasiunea pentru tenis. Participanții au aflat despre ce înseamnă să fii jucator de tenis profesionist, dietă, antrenament și mod de viață, dar și câteva recomandări legate de jocul la dublu.

Fondurile obținute prin donația celor doi participanți vor fi folosite în proiectul Zâna Merciluță, proiect ce oferă tratament stomatologic gratuit copiilor bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic București și unor altor cazuri sociale.

Invitatul următoarei editii Charity Lunch #2, din luna martie, este actorul Marius Manole, angajat al Teatrului Naţional, având colaborări cu Teatrul Bulandra, Metropolis, Teatrul de Comedie, Arcub, Godot Cafe-Teatru etc. Marius este unul dintre cei mai iubiți actori ai momentului, uneori cu 3 sau chiar 5 spectacole pe zi, în piese pe care orice actor le visează.

Dacă vreți să luați prânzul cu Marius Manole, sunați la 0752.593.736 / 0726.008.152. Maxim două locuri disponibile.

Și dumneavoastră puteți lua prânzul cu o personalitate, puteți afla mult mai multe lucruri despre și de la o persoană pe care o admirați și în același timp să faceți o faptă bună.

MCB este o organizație nonprofit ce a înființat primul Concept Store caritabil din țară. Scopul asociației este de a oferi sprijin cauzelor umanitare, având în prim plan copiii cu probleme medicale și sociale. Proiecte în derulare: Zâna Merciluță (asigurăm tratament stomatologic atât copiilor de la Institutul Oncologic București, cât și copiilor ce provin din familii defavorizate), HABARNAM – cultură pentru copii (interacțiunea copiilor, cazuri medicale sau sociale, cu zona culturală), Îndrăznește să visezi (proiect adresat copiilor aflați într-un stadiu avansat al bolii, cărora le îndeplinim un vis/o dorință), Mâine pentru copii ( susținerea unor copii foarte talentați).

Merci Charity Boutique a mai avut în ultimii ani și alte vedete invitate care i-au vizitat pe copii la Institutul Oncologic București. Cătălin Botezatu, Connect-R și alte vedete cunoscute din România s-au dus la ei cu multe jucării și au petrecut câteva ore în compania micuților bolnavi.

Acuarela Bufe, locul în care se desfășoară întâlnirile cu personalități,  este o braserie și iaurterie cu mâncare internațională, reinterpretată în stil românesc.

Pentru a vedea mai multe proiecte ale asociației, îi găsiți pe pagina lor de Facebook.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.