O învățătoare a fost amenințată cu moartea de tatăl unui elev căruia îi scăzuse nota la purtare

Foto: Școala Gimnazială Zebil (Facebook)

O învățătoare din Tulcea a fost amenințată cu moartea de tatăl unui elev căruia aceasta îi scăzuse nota la purtare, relatează publicația locală „Replica Online”.

Cristinel L. a amenințat-o atât pe învățătoare, cât și pe soțul acesteia, care este polițist. Pentru fapta sa, bărbatul a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu suspendare.

Incidentul s-a petrecut în iunie 2022, după ce învățătoarea de la Școala Gimnazială din satul Zebil, comuna Sarichioi, județul Tulcea, i-a informat pe părinții elevului că i-a scăzut acestuia nota la purtare.

Fiind în stare de ebrietate, tatăl copilului s-a enervat și a amenințat-o pe învățătoare și pe soțul acesteia prin 3 mesaje audio postate pe grupul de WhatsApp al clasei a IV-a.

„Las că te prind, te bat și pe tine și pe el, pe el oricum îl bat, oricum știi că pe el l-am mai fugărit cu toporul… ție îți tai gâtul… te omor”, a scris bărbatul.

De asemenea, tatăl copilului l-a sunat pe telefonul personal pe soțul învățătoarei, adresându-i injurii și amenințări.

Cristinel L. a fost trimis în judecată de procurori și a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu suspendare. Sentința nu este definitivă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.