O femeie își acuză soțul de abuz psihologic. ÎPS Teodosie: „Trebuie să-ți duci crucea”

ÎPS Teodosie
ÎPS Teodosie

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a sfătuit, într-o emisiune recentă, o femeie care a spus că a fost abuzată psihologic de soț că aceasta „trebuie să își ducă crucea” și să se roage ca Dumnezeu ”să-i suplinească” bărbatului empatia.

”După mulţi ani de căsătorie s-a întărit convingerea că cel de lângă mine nu are empatie, aş putea spune că am fost abuzată psihologic. Din cauza lipsei de empatie, în momentele de bucurie, el mi-a adus supărare imediată, iar în momentele în care aveam nevoie de sprijinul lui moral, nu m-a susţinut. Există vindecare? Care este soluţia?”, au fost întrebările adresate de o femeie arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, la Radio Dobrogea.

IPS Teodosie răspunde, cu regularitate, întrebărilor enoriaşilor, la această emisiune. „Trebuie să îți duci crucea”, a fost răspunsul lui Teodosie.

„Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, a subliniat Arhiepiscopul.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.