O femeie a trăit 80 de ani cu un ac de 3 cm în creier. Părinții ar fi încercat să o omoare la naștere

ac creier
Foto: Ministerul Sănătății din Sakhalin

O femeie din Rusia a trăit cu un ac lung de 3 centimetri în creier timp de 80 de ani, cel mai probabil pentru că părinții ei au încercat să o omoare la naștere, spun medicii care au descoperit cazul, relatează publicația „Insider”.

Femeia în vârstă de 80 de ani din insula Sakhalin a descoperit că are un ac în creier după ce anul acesta a făcut o radiografie.

Reprezentanții Ministerului Sănătății din Sakhalin, o insulă aflată în estul extrem al Rusiei, la nord de Japonia, cred că femeia a fost victima unei tentative de pruncucidere, pusă la cale de către părinții ei într-o perioadă de foamete.

Ministerul Sănătății din regiunea Sakhalin a anunțat într-o postare pe Telegram că radiologii locali au găsit acul de 3 centimetri în timpul unei scanări cu raze X. Acul a fost găsit în lobul parietal stâng al femeii.

Oficialii au mai spus că acul a fost în creierul ei încă de la naștere, iar medicii cred că părinții au încercat să o omoare când era bebeluș.

În vremuri de război, unii părinți disperați introduceau un ac într-un punct moale al capului unui nou-născut, unde oasele din craniu încă nu se uniseră, a transmis ministerul. Acel loc – fontanela – se închidea apoi și ascundea acul, iar bebelușul părea să fi murit din cauze naturale, au mai explicat oficialii din minister.

„Astfel de cazuri nu erau neobișnuite în anii foametei”, a adăugat ministerul.

Având 80 de ani, femeia s-a născut probabil în jurul anului 1943, deci în timpul războiului.

Neobișnuit este că ea a supraviețuit tentativei de pruncucidere și că nu a suferit niciodată dureri de cap din cauza acului, potrivit Ministerului Sănătății din Sakhalin.

Medicii au transmis că nu vor scoate acul, deoarece se tem că o intervenție chirurgicală i-ar agrava starea. Femeia este monitorizată de un medic, iar sănătatea ei nu este în pericol.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.