O femeie a intrat pe pistă și i-a făcut semn pilotului să o ia și pe ea. „Efectiv stătea sub avion, lângă roata din față”

femeie pistă avion
Foto: Captură YouTube

O femeie din Australia a fost reținută și pusă sub acuzare după ce a intrat pe pista Aeroportului din Canberra, într-o încercare de a se urca într-un avion ce urma să decoleze, relatează publicația news.com.au.

Femeia a reușit să treacă de paznici și a alergat după o aeronavă a QantasLink care urma să plece spre Adelaide.

Femeia voia să se îmbarce în avion și a fost filmată în timp ce încerca să-i atragă atenția pilotului. Pentru siguranța ei, pilotul a oprit motorul aeronavei.

Ulterior, tânăra a fost reținută de Poliția Federală Australiană.

A fost pusă sub acuzare pentru deteriorare a proprietății, intrare într-o zonă de securitate fără permisiune și pentru deținerea unei cantități mici de canabis.

„… o doamnă care în mod clar își ratase zborul a decis că încă mai poate să-l prindă. S-a împins pe lângă personalul de la ușă, a coborât pe pistă și a fugit până la avion”, a scris Simon Hales, un martor al incidentului, pe o rețea de socializare.

„Efectiv stătea sub avion, lângă roata din față. Noroc că pilotul a fost avertizat sau a văzut-o și a oprit motorul”, a mai relatat el.

Zborurile pe aeroportul din Canberra au fost amânate cu câteva minute înainte ca toate operațiunile să revină la normal după incident.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.