O fată de 15 ani în moarte cerebrală a salvat viața altor 3 copii. Părinții au acceptat donarea organelor sale

transplant spital doctor
Foto: Agenția Națională de Transplant (pagina de Facebook)

O fată în vârstă de 15 ani, care se afla în moarte cerebrală după ce a suferit un accident rutier la Cluj-Napoca, a salvat viețile a 3 copii cu probleme grave de sănătate care au primit organele sale.

„Un destin frânt brusc şi mult prea devreme, la doar 15 ani, salvează viaţa altor 3 copii! Transplantul înseamnă VIAŢĂ! Sunt momente în viață când destinul lovește fără milă. E ca și cum o lume întreagă ar dispărea subit, printr-o sentință crudă şi de neînţeles. La Cluj, un accident rutier a făcut să dispară o lume de numai 15 ani. O dramă care schimbă definitiv viața familiei, pentru că nimic nu se compară cu durerea pierderii unui copil. Cu toate acestea, părinții au reușit să găsească puterea de a transforma imensa lor durere în viaţă pentru alţi copii, să dăruiască altor părinţi fericire. Când destinul loveşte pe neaşteptate atât de crunt, decizia de a oferi altor semeni necunoscuţi o şansă la viaţă, nu poate fi decât un gest al iubirii şi generozităţii supreme”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Agenției Naționale de Transplant.

O adolescentă de 14 ani a fost salvată prin transplant de ficat, realizat la Institutul Clinic Fundeni.

Ceilalți doi copii care au primit organele fetei au 8 și respectiv 14 ani. Copiii sufereau de insuficiență renală cronică și au primit şansa la viaţă prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal – Cluj-Napoca. Evoluția postoperatorie este favorabilă, cu reluarea imediată a funcționalității celor două grefe.

„Ne înclinăm cu profundă recunoştinţă în faţa părinților îndurerați. Gândul că alți 3 copii vor trăi de pe urma gestului făcut poate va aduce o minimă alinare. Vă mulțumim din inimă!”, au mai transmis reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.