O celebră prezentatoare a ținut să o complimenteze pe Viorica Dăncilă, la TVR 1

Lavinia Șandru și Viorica Dăncilă. Foto: colaj Facebook

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, TVR a difuzat și un interviu cu premierul Viorica Dăncilă, realizat de jurnalista Lavinia Șandru.

Șandru nu este angajat TVR, dar are o firmă, SC Stratcom Media and Film, care are contract cu TVR. Contractul prevede că Televiziunea Română va plăti câte 2.000 de euro pentru fiecare dintre interviurile de 30 de minute realizate de Lavinia Șandru. În total, 24.000 de euro.

Lavinia Șandru i-a mulțumit ”din suflet” Vioricăi Dăncilă pentru interviu, deși premierul trebuie să fi fost încântat la rându-i de întrebările care i s-au pus, notează adevarul.ro.

Spre finalul interviului, Șandru a spus: ”Mă uit la dumneavoastră şi văd că sunteţi un om care iubeşte Europa foarte mult”. Sunt însă cunoscute criticile pe care Viorica Dăncilă le-a adus Uniunii Europene, mai ales după raportul MCV defavorabil la adresa României.

Bucuroasă de mingea ridicată la fileu, Dăncilă a ținut să arate că iubește Europa, dar mai mult își iubește țara.

„Iubesc Europa, văd România în interiorul UE, dar îmi iubesc mai mult ţara. Vreau ca România să fie privită ca un stat membru, cum e privită Franţa, Germania. Nu vreau mai multe viteze, vreau să fim toţi egali. Privesc cu îngrijorare la viitoarea configuraţie a PE şi a Comisiei Europene, într-adevăr, din cauza euroscepticismului. Trebuie să apropiem Europa de cetăţeni. România este cea mai proeuropeană ţară”, a declarat prima femeie premier din istoria României.

Un contract la limită

Jurnaliștii de la Libertatea au descoperit că Lavinia Șandru a înființat firma SC Stratcom Media and Film cu doar câteva luni înainte să prindă contractul cu TVR. Mai mult, suma contractului, 24.000 de euro, se încadrează la limită în valoarea maximă a unui contract ce poate fi derulat fără aprobarea Consiliului de Administrație.

Orice contract care depăşeşte suma de 25.000 de euro trebuie adus în discuţia Consiliului de Administraţie. Orice este sub 25.000 de euro poate fi decis de către conducerea executivă a TVR, fără a mai da socoteală cuiva.

Înainte de interviul cu Viorica Dăncilă, Lavinia Șandru i-a mai avut ca invitați, printre alții, pe Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu, Bogdan Chireac, Adriana Săftoiu.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.