O antivaccinistă și fiica ei, amândouă nevaccinate, au murit la distanță de câteva zile

antivaccin covid
Heather Maddern și fiica sa, Sammie-Jo Forde. Foto: Facebook via MailOnline

O antivaccinistă din Marea Britanie și fiica ei, amândouă nevaccinate, au murit de COVID într-un spital din Belfast, capitala Irlandei de Nord, relatează „The Guardian”.

Heather Maddern și fiica sa, Sammie-Jo Forde, lucrau chiar în sistemul medical, ocupându-se de îngrijirea persoanelor bolnave. Înainte de a se îmbolnăvi, Maddern a distribuit în mediul online teorii ale conspirației.

În vârstă de 32 de ani, Sammie-Jo Forde a murit în spitalul din Belfast pe 11 septembrie. Ea a fost tratată în același salon în care fusese internată și mama sa, Heather Maddern, în vârstă de 55 de ani, care murise pe 31 august.

Potrivit MailOnline, Maddern distribuise în mediul online mai multe mai multe teorii ale conspirației despre criza COVID.

Datorită profesiei lor, ambele femei ar fost eligibile pentru vaccinare încă din luna ianuarie 2021.

„Lumea mea a fost zguduită. Mi-am pierdut fiica, cel mai bun prieten”, a declarat pentru BBC Kevin McAllister, tatăl lui Forde.

Sammie-Jo Forde avea 4 copii și era foarte apropiată de mama sa.

„Nu am crezut niciodată că îmi voi îngropa fiica”, a mai spus McAllister. Bărbatul a completat că, din câte știa, fiica lui nu avea nicio boală: „Era o fată sănătoasă de 32 de ani. La final a făcut stop cardio-respirator deoarece organismul ei nu a mai putut face față.”

El a adăugat că nu știe de ce fiica lui și fosta sa soție nu au vrut să se vaccineze.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.