O agenție de turism din București falsifica analize COVID-19 pentru clienți

Foto: IPJ Suceava

Polițiștii au efectuat percheziții la o agenție de turism din Capitală care falsifica buletinele de analize și le vindea turiștilor care urmau să călătorească în afara țării.

Poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare un mandat de percheziţie la punctul de lucru al unei agenţii de turism, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi zădărnicirea combaterii bolilor, scrie Adevărul.

”Din datele şi probele administrate în cauză de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Capitalei a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2021 – până în prezent, o societate comercială cu obiect de activitate turism, ar oferi contra cost buletine de analize medicale falsificate, cu rezultat negativ pentru virusul SARS-CoV-2, persoanelor ce călătoresc în afara ţării”, a comunicat Poliţia Română.

Potrivit autorităților, o femeie în vârstă de 33 de ani a întocmit în fals 11 buletine cu analize medicale, precizând că nu a fost detectat virusul SARS-CoV-2, pentru clienții agenției.

Există suspiciunea că agenţia ar fi oferit contra cost buletine de analize medicale falsificate, cu rezultat negativ pentru virusul SARS-CoV-2, persoanelor ce călătoresc în afara ţării.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.