Nu scăpăm de căldură nici în septembrie. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

FOTO: pixel2013/Pixabay.com
FOTO: pixel2013/Pixabay.com

Meteorologii anunță că temperaturile din septembrie vor fi peste cele normale în cea mai mare parte a țării.

Vor cădea precipitații peste medie doar în prima săptămână a lunii, în zonele de nord-vest, vest, sudul și estul țării, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. În prima săptămână de școală se anunță vreme bună în toată țara.

Săptămâna 28 august – 04 septembrie. Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice și local în cele vestice, centrale, sudice și estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 04 – 11 septembrie. Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 11 – 18 septembrie. Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui specific pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 18 – 25 septembrie. Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.