Noul șef al PSD vrea să fie ”luptător cu rol determinant în victoria Revoluției Române”

Marian Ciolacu FOTO: Gov.ro
Marian Ciolacu FOTO: Gov.ro

Marcel Ciolacu, liderul PSD, este ”luptător remarcat pentru fapte deosebite” în timpul Revoluției din 1989, însă dorește să primească și noul titlu, de ”luptător cu rol determinant în victoria Revoluției Române”, care vine la pachet cu o indemnizație de 2.000 de lei.

Potrivit jurnaliștilor de la Recorder, o comisie numită în mare parte de PSD, i-a acceptat cererea lui Marcel Ciolacu, dar aceasta nu a fost încă semnată de președintele Klaus Iohannis.

Revoluționarii cu certificat au fost și rămân o problemă, felul în care aceste titluri au fost acordate de-a lungul anului fiind unul foarte dubios.

Marcel Ciolacu și-a apărat cauza în fața jurnaliștilor.

Eu, în municipiul Buzău, am participat la Revoluție. Sunt membru al unui club, Club 22 Buzău, sunt, mi se pare, doar 52 de membri. Am și în statut, am și spus, suntem cei care am apărat și am acționat în raza Palatului Comunal al municipiului.

N-am fost niciodată contestat, n-am făcut niciodată o fală din asta, dar acum nu-mi cereți să-mi fie și rușine.Nu am solicitat niciodată nicio indemnizație pentru acest lucru de la statul român”, a declarat Marcel Ciolacu.

Șeful PSD a vândut, totuși, în urmă cu mai mulți ani, un teren în comuna Săpoca, primit de la stat în baza certificatului de revoluționar.

Ciolacu spune că vrea să lase urmașilor dovada ”că a făcut ceva pentru țară”

”Nu-mi faceți o vină pentru faptul că n-am murit sau pentru că n-am stat în casă de Revoluție. Sunt mândru că am fost la Revoluție. N-am cerut niciun ban statului român pentru faptul că am fost la Revoluție, dar nu mă faceți vinovat de lucrul acesta, pentru că nu vă permit”, a mai spus Marcel Ciolacu.