Nimeni nu îl învinge pe Usain Bolt. Jamaicanul cucerește al treilea titlu olimpic la 100 de metri

Jamaicanul Usain Bolt și-a îndeplinit primul dintre cele trei obiective pe care și le-a stabilit pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Brazilia.

Sportivul și-a adăugat în palmares a treia medalie olimpică de aur în proba de 100 de metri plat, după victoriile din 2008 (Beijing) și 2012 (Londra).

Bolt a oprit cronometrul la 9.81 secunde, mai rapid decât americanul Justin Gatlin (9.89) și canadianul Andre de Grasse (9.91 secunde). Coechipierul lui Bolt, Yohan Blake, a fost al patrulea.

Este al șaptelea titlu olimpic pentru jamaicanul Bolt, care probabil o să își anunțe retragerea după Campionatele Mondiale de la Londra, din 2017. ”Sunt cu adevărat fericit. Mă așteptam să fiu mai rapid, dar sunt pur și simplu bucuros că am câștigat”, a spus Bolt imediat după cursă, citat de BBC.

Bolt a pornit mai slab în cursă, cel mai bun timp de reacție fiind cel al marelui rival Gatlin. Americanul era pe locul întâi după primii 50 de metri, însă revenirea lui Bolt a fost rapidă și naturală. Jamaicanul este primul om care cucerește trei medalii de aur în proba de 100 de metri, la Jocurile Olimpice.

La Rio, Bolt țintește și alte două titluri olimpice, în probele de 200 de metri și în ștafeta de 4X100 de metri.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

EXCLUSIV. Povestea unei medalii neașteptate. Gabriel Sîncrăian – 20 de ani de muncă pentru un bronz uriaș

Final de carieră superb pentru Michael Phelps. Ultima medalie de aur l-a făcut să plângă

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.