Final de carieră superb pentru Michael Phelps. Ultima medalie de aur l-a făcut să plângă

michael phelps 23 de medalii de aur

Cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, americanul Michael Phelps, și-a încheiat cariera sportivă duminică, 14 august, cu o nouă medalie de aur, a 23-a în cele cinci prezențe ale sale la Jocurile Olimpice.

Americanii au câștigat ștafeta la 4X100 de metri mixt, grație lui Phelps, dar și unui uriaș prim schimb făcut de Ryan Murphy. Acesta din urmă a doborât recordul la 100 de metri spate, în primul schimb, cu timpul de 51.85 secunde (cea mai bună performanță anterioară data din 2009 și aparținea compatriotului Aaron Peirsol).

Al doilea schimb a aparținut britanicilor, campionul olimpic Adam Peaty făcând minuni în stilul bras. Timpul său, de 56.59 secunde, i-a adus pe britanici de pe locul șase pe prima poziție. Americanii erau pe doi după primele două schimburi.

Al treilea a fost Phelps, în proba sa preferată, fluture. Cel mai bun olimpic din toate timpurile, Phelps a reușit să îl prindă pe britanicul James Guy și să pună americanii în avantaj cu 0.41 secunde după trei schimburi.

Nathan Adrian, un alt mare campion american, a terminat cursa în stil mare și a adus victoria, americanii învingându-i cu 1.29 secunde pe britanici. Pe trei au fost australienii.

Americanii au trecut de 1000 de medalii de aur

Este a 23-a medalie olimpică de aur pentru Michael Phelps. Americanul are un număr-record de 27 de medalii olimpice, ”zestrea” sa memorabilă fiind completată de trei medalii de argint și două de bronz.

După ștafeta de mixt, Phelps a ridicat mâinile în aer și a primit ovațiile mulțimii, moment în care ochii i s-au umezit. Logodnica sa, Nicole, a plâns în hohote, în timp ce își legăna copilul în mulțime.

Americanii au ajuns deja la peste 1000 de medalii de aur cucerite în istoria participărilor lor la Jocurile Olimpice. Onoarea medaliei cu numărul 1000 a revenit ștafetei feminine de 4X100 de metri mixt, formată din Kathleen Baker, Lilly King, Dana Vollmer și Simone Manuel.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

EXCLUSIV. Povestea unei medalii neașteptate. Gabriel Sîncrăian – 20 de ani de muncă pentru un bronz uriaș

https://greatnews.ro/inca-o-medalie-olimpica-pentru-romania-prima-reusita-la-rio-pentru-canotajul-romanesc/

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.