EXCLUSIV. Povestea unei medalii neașteptate. Gabriel Sîncrăian – 20 de ani de muncă pentru un bronz uriaș

Foto: romaniajournal.ro

Un băiat care a început sportul ca gimnast și apoi a făcut atletism a devenit unul dintre eroii României la Jocurile Olimpice la Rio, cu o medalie la … haltere.

Gabriel Sîncrăian, medaliat cu bronz în proba de haltere la Jocurile Olimpice de la Rio, a acordat greatnews.ro un interviu, imediat după ziua care i-a adus cea mai mare performanță din cariera sa: o medalie olimpică.

Sîncrăian, în vârstă de 27 de ani, a cucerit bronzul olimpic în proba de 85 de kilograme, la Jocurile Olimpice de la Rio.

Când ai început sportul? Din prima ai fost la haltere sau ai început la altceva?

Gabriel Sîncrăian: Am mai făcut gimnastică vreo 6 luni și o perioadă mai mică atletism. Halterele le-am început în 1996. La început, am făcut doar pe timpul școlii, dar din 1999 am fost selectat la lotul de cadeți din Bistrița.

Care au fost cele mai bune momente și cele mai mari dezamăgiri pe care le-ai trăit în acest sport, de-a lungul timpului?

Gabriel Sîncrăian: Cele mai bune momente au fost când am reușit să urc pe podium la europenele de seniori din 2012, 2013 și 2016, dar pe departe cel mai bun este bronzul olimpic cucerit astăzi. Mie nu prea îmi pare rău de ce am făcut în sportul acesta și în viață, îmi pare rău doar de ce nu am reușit să fac până acum.

La ce te referi?

Gabriel Sîncrăian: De exemplu, nu-mi pare rău că am luat anul acesta locul doi la europene și am pierdut renta viageră. Asta cred că mi-a dat mai multă ambiție pentru Olimpiadă, unde am reușit să iau bronzul.

Te așteptai la medalie la Rio? Cu ce gânduri ai plecat la Olimpiadă?

Gabriel Sîncrăian: Nu mă așteptam la medalie. Îmi doream însă să iau medalia olimpică, iar eu cred că atunci când cineva își dorește ceva cu adevărat și se dedică în acel scop nu are cum să nu reușească. Succesul acesta îl dedic tuturor care m-au susținut direct și indirect, dar în special antrenorului Petre Becheru, președintelui Nicu Vlad (singurii campioni olimpici ai României la haltere), staffului nostru, clubului CSM Bistrița și întregii familii.

Anul acesta faci 28 de ani. Te gândești și la Jocurile Olimpice din 2020?

Gabriel Sîncrăian: Momentan vreau să mă bucur de această medalie pe deplin, iar pe viitor nu știu ce o să se întâmple, mai ales până peste 4 ani, la Tokyo.

Antrenorul lotului german a acuzat lotul România de haltere de JO de dopaj. Ai vreun mesaj în acest sens?

Gabriel Sîncrăian: Nu cred că sunt eu în măsură să fac comentarii față de ce a zis antrenorul Germaniei, dar ei din câte știu eu nici locul șase nu prea îl prind la competiții mari.

Detalii despre modul în care Gabriel Sîncrăian a cucerit medalia de bronz în concursul olimpic puteți citi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

O medalie-surpriză pentru România. Nu era favorit, dar a urcat pe podiumul olimpic

Povestea primului sportiv independent care a câștigat aurul olimpic

https://greatnews.ro/aur-pentru-romania/

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.