New Costinești, noua stațiune care apare pe litoralul românesc

new costinești
Foto: pufacz / pixabay.com

Guvernul României a anunțat că pe litoralul românesc de la Marea Neagră va fi construit un sistem de resorturi de lux ce va purta numele New Costinești.

Hotărârea de Guvern a fost adoptată în data de 23 august. Prin această hotărâre s-au aprobat 16 obiective de investiții strategice care urmează să fie pregătite și atribuite în parteneriat public-privat, de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză.

8 dintre proiecte, printre care și cel al stațiunii New Costinești, sunt proiecte noi.

New Costinești se va afla la sud de actuala stațiune Costinești, și va valorifica aproximativ 2,5 kilometri de plajă la Marea Neagră, din zona Costinești – 23 August.

Pe terenul care este acum câmp agricol vor fi construite noi spații de cazare la standarde occidentale, ceea ce va conduce la dezvoltarea economică a zonei, la atragerea de investiții adiacente și, implicit, a turiștilor autohtoni și străini, arată Guvernul României.

Proiectul constă în construirea a 4 resorturi de lux, pe o suprafață totală de peste 800 de hectare de teren, dar și a 8 hoteluri de 5 stele cu peste 4.000 de camere.

De asemenea, se va realiza construcția unei rețele de drumuri județene care să conecteze noua stațiune de agrement cu drumul național DN39.

Actuala stațiune Costinești a evoluat în anii ’60 dintr-un mic sat pescăresc într-o destinație de vară, foarte populară printre cei tineri și în special printre studenți, potrivit wikipedia.org. În timpul regimului comunist au fost construite un hotel și o serie de complexuri cu vile și bungalouri. După 1989, o parte din ele au fost modernizate, dar au fost construite și altele noi, inclusiv vile, în special în partea de nord a stațiunii.

Foto: pufacz / pixabay.com

Recomandări:

Cele mai liniștite stațiuni de pe litoralul românesc

Gura Portiței, micul paradis unde leneveala merge mână-n mână cu spiritul de explorator

Cea mai liniștită plajă sălbatică de pe litoralul românesc: mare, nisip și case din stuf

Apă albastră-turcoaz ca la Mediterana pe litoralul românesc. Explicația fenomenului spectaculos

Secretul Mării Negre – cum se explică superba culoare a apei din Eforie

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.