Nervi și fete frumoase. Băcăuancele au câștigat Cupa României la volei, după ce dinamovistele au ieșit de pe teren

Știința Bacău și Dinamo București s-au duelat ieri seară în finala Cupei României. Moldovencele au ieșit învingătoare, după ce adversarele lor au decis să iasă de pe teren în setul decisiv, acuzând erorile de arbitraj.

Știința Bacău și Dinamo București s-au duelat ieri seară în finala Cupei României. Moldovencele au ieșit învingătoare, după ce adversarele lor au decis să iasă de pe teren în setul decisiv, acuzând erorile de arbitraj.

Moldovencele au câștigat primul set la Cheile Grădiștei, scor 25-15, însă le-au pierdut pe următoarele două, scor 24-26, 19-25. Dinamovistele au irosit apoi trei mingi de meci în setul patru, pe care l-au pierdut, în cele din urmă, cu 28-26.

În setul decisiv, dinamovistele și-au stăpânit cu greu nervii. Au condus cu 8-7, însă Știința Bacău a legat o serie de cinci puncte consecutive, care a le-a înfruriat pe dinamoviste, ele contestând numeroase erori de arbitraj.

Scandalul a izbucnit odată cu intervenția lui Marian Ștefan, managerul echipei din Capitală, care a fost cu greu ținut sub control în tribună (n.r. – conducătorul ”alb-roșiilor” era suspendat) de câțiva bodyguarzi fioroși. El le-a cerut dinamovistelor să părăsească terenul, iar soția sa, Ana-Maria Ștefan, jucătoare la Dinamo, a sărit la gâtul arbitrilor, a înjurat ca un băiat de cartier și și-a îndemnat colegele să plece la vestiare.

A fost un moment extrem de neplăcut pentru voleiul românesc, care a decăzut enorm în ultimii ani, în special după Revoluție. Echipele românești obișnuiau să fie printre cele mai competitive din Europa, însă, în prezent, ele se zbat în mediocritate.

Se pare că nici fondul moral nu este unul prea bun, având în vedere ce s-a întâmplat aseară, la Cheile Grădiștei.

Cazul dinamovistelor este șocant, însă nu este singular pentru sportul românesc actual. În urmă cu doar câteva zile, HCM Constanța, campioana României la handbal masculin, a refuzat să dispute finala mică a Cupei României, protestând la numeroasele erori de arbitraj din semifinala cu Minaur Baia Mare.

Recomandările editorilor GreatNews:

Sunetul sec al pumnilor, într-o Românie surdă. Un drum frânt spre libertate
3 afaceri profitabile cu arbuști fructiferi. Câți bani se fac cu mure, zmeură și cătină
O postare de pe Facebook i-a salvat viața unei femei