Insulă artificială de 250 de milioane de euro în Portul Constanța

portul constanta
Portul Constanța. Foto: Acaro via Wikimedia Commons

Portul Constanţa se va extinde şi se va moderniza, iar lucrările vor costa aproape 600 de milioane de euro, relatează digi24.ro.

Potrivit masterplanului, două dane de acostare a navelor care acum sunt folosite pentru ambarcaţiunile de tip RORO vor fi transformate, iar portul Constanța va avea un nou terminal.

Cel mai scump obiectiv este construirea insulei artificiale din port, cu terminale noi pentru cereale şi containere, proiect care poate să ajungă şi la 250 milioane de euro. În plus, se vor draga şi curăţa bazinele şi canalele portuare, va exista o dană specializată într-o zonă cu adâncimi mari şi un terminal pentru autoturisme în Portul Constanţa Sud.

O primă variantă a planului de dezvoltare a ajuns deja în dezbatere publică, aceasta fiind necesară pentru a elibera avizul de mediu de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa.

Sursele de finanţare a obiectivelor propuse în masterplan ar putea fi fonduri europene, bani proprii, dar şi parteneriate private.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Austriecii vor să fabrice în România o substanță considerată cancerigenă
Radu Banciu va fi dat în judecată de musulmani pentru că a jignit islamul
Idei de afaceri. Atelier de jucării, într-o comună cu 5.000 de locuitori

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.