A murit urmărind mingea. Tragedia unui tânăr fotbalist din Argentina

Fotbalistul argentinian Emanuel Ortega și-a pierdut viața pe teren
Fotbalistul argentinian Emanuel Ortega și-a pierdut viața pe teren

Emanuel Ortega avea 21 de ani și era un fanatic al fotbalului. Juca pentru San Martin De Burzaco, în liga a cincea argentiniană, și s-a lovit cu capul de un zid de la marginea terenului, după un duel la minge.

A murit ieri-dimineață, după ce doctorii nu au reușit să repare pagubele făcute de cele două fracturi craniene suferite de Emanuel Ortega în urma căzăturii.

Fotbalistul a fost împins cu umărul de un adversar de la Juventud Unida, în timp ce amândoi alergau după o minge la marginea terenului. Ortega și-a pierdut echilibrul și s-a lovit cu capul de un parapet de beton aflat foarte aproape de tușă.

Impactul a fost violent și catastrofal pentru tânărul fotbalist argentinian, care în urmă cu ceva vreme posta pe Facebook un mesaj aproape premonitoriu.

Atenție, imaginile de mai jos sunt foarte puternice:

”Poate că nu o să joc fotbal profesionist niciodată. Poate că o să o fac, sau poate că voi fi mereu amator, dar eu intru la fiecare minge de parcă aș muri în clipa următoare”, scria el.

”Diferența dintre mine și un profesionist este că atunci când ghetele mele se rup, eu nu le schimb. Am petrecut toată noaptea curățându-le și lipindu-le pentru a putea juca din nou. Asta este dragostea mea. Fotbalul e viața mea, mă face să uit de tot altceva și îmi voi da viața pentru el” – Emanuel Ortega.

Cuvinte puternice de la un fotbalist amator cu un destin tragic.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: