Mizerie, oameni dezbrăcați, un decedat lăsat în pat și porumbei într-o secție COVID

FOTO: Grupul de Facebook Carașul nostru!
FOTO: Grupul de Facebook Carașul nostru!

Imagini șocante au fost postate din Spitalul Județean Reșița. Este vorba despre secția unde sunt tratați pacienți infectați cu coronavirus. Potrivit celui care a postat fotografiile pe un grup de Facebook, mai mulți pacienți erau dezbrăcați pe holuri, era mizerie, iar pe un pat zăcea, într-un sac de plastic, un cadavru.

Fotografiile au fost făcute în Staționarul 3, o clădire veche de peste 60 de ani și a cărei stare de degradare nu permite amenajarea circuitelor în limita standardelor actuale, a confirmat managerul spitalului Alina Stancovici, citată de resita.ro.
Potrivit acesteia, aici sunt pacienți pozitivi, din toate categoriile de vârstă și patologii asociate (cu insuficiență renală, insuficiență cardiacă, afecțiuni neurologice, inclusiv afecțiuni psihice) care nu pot fi transferați în secții adecvate afecțiunii deoarece acestea sunt non-covid.
„Imaginile surprinse demonstrează neputința unui sistem medical, de această dată fiind rândul spitalului reșițean, dar trebuie să recunoaștem că situația se regăsește și la alte spitale din țară, fapt care trebuie să dea de gândit tuturor pentru că sănătatea este o componentă de bază a sistemului și fără o investiție majoră în resursa umană și logistică din sistemul sanitar vom surprinde mereu realitatea amară cu care ne confruntăm fie din postura de manager, de medic, asistent sau infirmier, ori din aceea de pacient sau aparținător al acestuia”, a mai spus Alina Stancovici, managerul SJUR.
FOTO: Grupul de Facebook Carașul nostru!
FOTO: Grupul de Facebook Carașul nostru!
FOTO: Grupul de Facebook Carașul nostru!
FOTO: Grupul de Facebook Carașul nostru!
Mai multe imagini găsiți – AICI
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.