Ministrul ungar de Externe cere Austriei să-i primească pe „prietenii români” în Schengen

FOTO: Kaihsu Tai/Wikimedia Commons
FOTO: Kaihsu Tai/Wikimedia Commons

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, aflat la Timișoara, i-a invitat „politicos” pe oficialii austriaci ca în această toamnă să nu mai blocheze intrarea României în Schengen.

„Doresc să îi invit politicos, ca să nu zic să îi somez, pe prietenii noștri austrieci ca în această toamnă să nu blocheze din nou și să fie de acord cu aderarea prietenilor noştri români la spaţiul Schengen.

Interesul național al Ungariei esta ca România să adere la spațiul Schengen în acest an. De la acel moment, vom avea zece noi puncte de trecere a frontierei și nu ar trebui să avem timpi de așteptare nicăieri de-a lungul graniței între cele două țări”, a declarat Peter Szijjarto.

Ministrul de Externe al Ungariei a spus că România este a treia cea mai importantă piaţă de export pentru Ungaria, „un loc preferat de investiții pentru capitalul maghiar” și există comunități naționale care trăiesc și locuiesc pe teritoriul celor două țări.

„Iată, a venit momentul să nu deranjăm legătura dintre cele două țări prin punctele de trecere a frontierei. Sperăm că decizia din această toamnă referitoare la aderarea României la Schengen se va baza pe fapte reale”, a adăugat Peter Szijjarto.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.