Ministrul Educației: ”Școlile vor avea stocurile necesare de măști pentru copii și cadrele didactice”

monica anisie
Monica Anisie. Foto: Facebook

”Le-am spus încă de aseară să-și facă stocurile de măști”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației, la postul public de televiziune, cu puțin timp înainte de reînceperea anului școlar.

”A început anul şcolar 2020 – 2021 la data de 1 septembrie. Au revenit în spaţiul şcolii cadrele didactice. Până în 14 septembrie şcolile trebuie să se pregătească, să primească elevii. Ne pregătim respectând normele sanitare impuse de Ghidul elaborat de Ministerul Sănătăţii. Am elaborat şi repere metodologice pentru profesori, pentru fiecare disciplină şi fiecare model. Îi ajutăm să reducă decalajele, dacă există”, a declarat Monica Anisie, la TVR1.

Ministrul a spus că recomandările în vigoare propun evitarea orelor de laborator, interzicând, în același timp, mutarea elevilor dintr-o bancă în alta.

”Şcoala trebuie să se organizeze astfel încât elevii să nu se plimbe prin mai multe clase, chiar şi în bănci. Dacă în prima zi de şcoală un elev s-a aşezat în banca a treia la fereastră, acolo va sta până la finalul primului semestru”, a completat Anisie.

Cu toate că președintele României și celelalte autorități au spus că măștile de protecție nu vor fi gratuite pentru profesori și elevi, ministrul Educației oferă o veste bună.

”Şcolile vor avea stocurile necesare pentru a oferi o mască pentru copii si cadrele didactice. De cate ori nu s-a întâmplat să se rupă masca? De aceea, trebuie să existe acest stoc la nivelul unităţilor de învăţământ şi la nivelul ISJ. Le-am spus încă de aseară să îşi facă stocurile”, a completat Anisie.

„Aş vrea să fac un apel – dacă cumva se întâmplă să existe un caz de îmbolnăvire, aş face apel către părinţi, către profesori, către elevi să nu apară acea stigmatizare a persoanei care s-a îmbolnăvit. Nimeni nu îşi doreşte să se îmbolnăvească, nimeni nu îşi doreşte acest lucru. S-a întâmplat, prin urmare, dacă revine la cursuri, revine pentru că este sănătos”, a mai zis ministrul.