Ministrul Culturii a făcut COVID pentru a doua oară, fiind vaccinat cu 2 doze. Cum se simte

lucian romașcanu ministrul culturii
Lucian Romașcanu. Foto: Pagina de Facebook Lucian Romașcanu

Ministrul Culturii, Lucian N. Romașcanu, a făcut COVID pentru a doua oară, el fiind vaccinat cu două doze.

„După revenirea dintr-un scurt concediu, în vederea reluării activităților curente, am făcut un test RT-PCR care s-a dovedit a fi… pozitiv”, a scris pe Facebook senatorul PSD care deține în prezent portofoliul Culturii.

„Sigur că m-am izolat imediat urmând un regim de tele-muncă până luni, când expiră carantina legală. Am mai avut un episod de Covid19 în noiembrie 2020, sunt vaccinat cu două doze, m-am protejat rezonabil, totuși Omicron se descurcă mai bine”, a explicat ministrul.

„Simptomele sunt minime, analizele OK, abia aștept întoarcerea între colegi”, a mai scris el.

România trece acum prin valul al 5-lea al pandemiei de coronavirus, noua variantă Omicron fiind mult mai contagioasă decât cele anterioare. Numărul zilnic de cazuri noi a ajuns la aproximativ 10.000, însă deocamdată presiunea pe spitale este mult mai mică decât în valul Delta.

În unitățile sanitare, la nivel național, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de aproximativ 3.300, iar la ATI sunt internate în jur de 440 de persoane.

Vă recomandăm și:

AICI vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.