Mii de cărți donate bibliotecilor școlare de la țară

carti
Foto: Johannes Jansson Wikimedia Commons

Peste 20.000 de cărți vor fi donate de o companie către 24 de biblioteci școlare și publice din București și din județele Hunedoara, Gorj, Vaslui și Tulcea, în cadrul caravanei „Ai parte de carte”.

Desfăşurată pe parcursul lunilor iunie și iulie, caravana „Ai parte de carte” va îmbogăți fondul de carte din bibliotecile publice din România, sprijinind accesul la cultură și educație al elevilor din zonele defavorizate, mai ales din cele rurale.

Cărţi de literatură, istorie și cultură scrise de autori români precum Mihail Sadoveanu („Frații Jderi”), Ionel Teodoreanu („La Medeleni”), Ion Luca Caragiale („Teatru”) sau Marin Preda („Întâlnirea dintre pământuri”) vor completa fondul insuficient de carte din bibliotecile școlare și publice din România.

Campania „Ai parte de carte”, inițiată de compania Dim Soft, a fost lansată ieri la Biblioteca Națională din București.

Prima donație de carte școlară a fost oferită Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară din București, care a primit un număr de 500 de volume de literatură româna și istorie, precum și cărți de cultură generală.

Ultimele studii de specialitate arată că principalele probleme cu care se confruntă bibliotecile publice din România sunt fondul insuficient de carte, spațiul mic, personalul insuficient, lipsa tehnologiilor moderne de acces la informație. În România sunt 2.876 de biblioteci în cele 41 de județe. Dintre acestea, 89% sunt instituții de dimensiuni mici, localizate în mediul rural.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te poţi alătura comunităţii pozitive de pe pagina noastră de Facebook.