Metrorex îi acuză de terorism pe sindicaliștii care au blocat metroul. Ministrul de Interne face apel la dialog

metrou
Foto: comunismulinromania.ro / wikipedia.org

Conducerea Metrorex a semnalat la Poliția Capitalei faptul că protestul spontan de la metrou încalcă Legea 535/2004, privind prevenirea și combaterea terorismului.

Plângerea a fost înaintată către DIICOT.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a depus plângere penală împotriva sindicaliștilor care au blocat activitatea metroului din București, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, abuz în serviciu, trafic de influenţă, şantaj, infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe căile ferate şi folosirea de către liderii sindicali a influenţei şi autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri şi foloase necuvenite.

”Cerem procurorilor să identifice persoanele către care să ne îndreptăm pentru a recupera banii în instanţă civilă. Prejudiciul este în curs de cuantificare.
Acţiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraş ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm din partea autorităţilor şi din partea justiţiei”, a precizat Drulă.

”Metroul trebuie eliberat şi trebuie să revină în circulaţie. Abia atunci se poate organiza un dialog adevărat despre problemele metroului. Conturile grase ale firmei controlate de Ion Rădoi nu sunt un subiect legitim de dialog şi nici nu trebuie alimentate din vistieria statului”, a mai scris ministrul pe Facebook.

Lucian Bode, ministrul de Interne, nu crede că se impune o intervenție în forță, pentru eliberarea metroului, ci speră într-o rezolvare amiabilă a situației.

Chiar și așa, sindicaliștii protestatari nu au făcut revendicări clare.

”Chestiunea revendicărilor, a soluţiilor, evident că este la îndemâna Ministerului Transporturilor, la îndemâna Metrorex şi a partenerilor de dialog. Ei trebuie să se comporte ca nişte parteneri de dialog, nu ca nişte cetăţeni pentru care nu contează prevederile legale. Fac un apel către conducerea sindicatului de la Metrorex să meargă pe calea dialogului, să discute cu directorul general de la Metrorex, să discute cu conducerea ministerului şi să revină urgent la normalitate şi să respecte legea”, a declarat Bode.

”Acesta este mesajul pe care l-am dat pentru colegii mei de la Poliţia Capitalei, de la Jandarmerie. Respectaţi şi aplicaţi legea, nu ne dorim să intervenim în forţă, ne dorim să revenim la normalitate prin dialog, dar nu putem să acceptăm ca cineva să îşi bată joc de sute de mii de români pentru că nu au ajuns la un acord în urma unui dialog”, a mai transmis ministrul liberal.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.