Meteorologii au emis 2 coduri galbene de caniculă. În ce zone va fi cel mai cald

caniculă căldură vară
Foto: Olichel / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri galbene de caniculă. Primul cod este valabil pentru luni, 1 iulie.

Astfel, aproape întreaga țară se află astăzi sub cod galben de vreme caniculară, cu excepția litoralului și a județelor Covasna, Harghita, Mureș, Cluj, Sălaj, Bistrița Năsăud, Maramureș și Satu Mare.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 1 iulie
Fenomene vizate: temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat

În Crișana, Banat, sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în Moldova se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35…37 de grade, pe arii restrânse mai ridicate în sud și în est. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Sursa: ANM

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 2 iulie
Fenomene vizate: temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat.

În cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea continentală și sudul Moldovei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35…37 de grade. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Sursa: ANM
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.