Meteorologii anunță vremea rea. 15 județe vor fi sub cod portocaliu

cod galben viscol ninsoare ninge zăpadă ninsoare
Foto: janeb13 / pixabay.com

Începând de astăzi intră în vigoare un cod portocaliu de ninsori, iar de joi două coduri, portocaliu și galben, vor fi valabile pentru jumătate de țară. În cea mai mare parte, până joi, la ora 15:00, vremea se va menține deosebit de rece, cu valori termice cu peste 10 grade mai scăzute decât mediile climatologice ale perioadei, anunță meteorologii.

În seara aceasta vor fi precipitații sub formă de ninsoare în centrul și sud-estul țării, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Se va depune un strat consistent de zăpadă, iar în prima parte a zilei de joi, în sud-vestul și sudul extrem, va fi vânt puternic. În sudul Munteniei și în Dobrogea vor fi precipitații mixte și e posibil să apară polei sau ghețus.

De joi, 22 martie, de la ora ora 15:00 și până vineri, 23 martie, la ora 20:00, se vor semnala ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece.

Astfel, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură, ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest și în intensificare. Se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu 45…55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită și spulberată.

În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.

Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de frig.

Până vineri, la ora 15:00, se anunță ninsori abundente în sudul Banatului al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei. Vântul va fi puternic și va viscoli zăpada.

FOTO: meteoromania.ro
FOTO: meteoromania.ro

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.