Mesajul unui tânăr cercetător, invitat să studieze în Germania: ”Am o datorie socială față de România”

Tânărul cercetător român Alex Glonțaru (Digi 24)
Tânărul cercetător român Alex Glonțaru (Digi 24)

Alex Glonțaru are doar 19 ani, însă tânărul cercetător a atras deja atenția universităților de top din Europa prin studiile sale revoluționare.

Cum statul român nu are o strategie de încurajare a tinerilor cercetători, Alex Glonțaru va pleca la studii în Germania, la Bremen. Chiar și așa, el visează să se întoarcă în România.

Cercetările lui Alex Glonțaru sunt foarte variate.

”Prima dintre ele este un studiu destul de amplu al adezivului produs de păianjen. Cel mai mare pontenţial îl are în domeniul medical pentru că este un material asemănător ţesuturilor moi. E un material elastic formidabil. Iar al doilea este o aplicație, o platformă pentru android, destinată cumpărăturilor online în care am dezvoltat conceptul de mall online”, a spus tânărul pentru Digi 24.

Abordările sale l-au convins pe decanul Universității Jacobs, din Bremen, să-l invite la studii. Alex Glonțaru este primul român care primește această șansă.

El a primit o bursă de 12.000 de euro pe an, însă ea acoperă doar jumătate din costurile necesare.

”Am reuşit să facem rost de prima rată, 2.500 de euro, să înceapă, şi mai departe nu ştiu ce va fi. Aș vrea să stea lângă mine, dar m-a convins el”, a spus și mama tânărului, Elena Glonțaru.

Alex Glonțaru a pus bazele Centrului de Inițiere în Cercetare a Tinerilor, singurul de acest fel din România, și consideră că are o responsabilitate mare față de țară.

„Majoritatea tinerilor performanţi, buni, pleacă înainte de a fi observaţi. Cred că am o datorie socială față de România în sine, pentru că aici mi-am petrecut 20 de ani”, a mai spus Alex Glonţaru.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG la tablete. Cele mai bune oferte de azi
Cele mai bune oferte la laptopuri cu preț mediu de la eMag
Reduceri eMAG la televizoare. Cele mai bune oferte
Locuri de muncă în străinătate pentru pasionații de gătit. Se caută femei, bărbați, cupluri