Mesajul unui medic pentru nevaccinați: „N-o să vă țină locul nimeni acasă, nici ca mamă, nici ca tată, nici ca frate/soră!”

amin zahra
Foto: Pagina de Facebook Amin Zahra

Amin Zahra, medic ATI la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, are un mesaj dur pentru cei care nu vor să se vaccineze.

„Ieri o doamna tânăra cu un flux mare de oxigen aflată în terapie intensivă de mai multe zile m-a rugat dacă poate să meargă acasă, măcar puțin ca să își strângă copilul în brațe. Ar trebui să știți și asta când veți ajunge în terapie intensivă, n-o să vă țină locul nimeni acasă, nici ca mamă, nici ca tată, nici ca frate/soră!”, a scris medicul pe rețeaua de socializare Facebook.

„Cred că cu toții ați auzit măcar odată vorba aia: “Se putea și mai rău!” Mare adevăr! Zilnic, avem record, după record! Mor sute de pacienți în fiecare zi, au murit mii și din păcate, pacienții aflați în terapie intensiva sunt din ce în ce mai tineri. Cu siguranță în acest timp ați auzit și de vorba: “Așa și, nu sunt eu, nu e cineva drag mie!” Ei bine, toți cei care gândiți așa sunteți niște egoiști și dați dovadă de multă ignoranță! Singurul lucru pe care-l faceți, este să căutați vinovați pentru rahatul în care ne aflăm! Dați vina pe politicieni că nu-și fac treaba, dar vreți să știți ceva?! Nu mai pot ei de grija voastră… Mai pe românește li se rupe! Și puteți să fiți siguri că pentru ei se vor găsi paturi și tratamente și cel mai probabil nu în România!”, continuă Amin Zahra.

El le atrage atenția românilor că nu îi vor găsi în spital pe cei ale căror sfaturi le-au ascultat înainte de a se îmbolnăvi: „Și atunci întrebarea mea ar fi: Pe ce vă bazați de aveți încredere asta că veți trece ușor prin boală și nu o să ajungeți în spital așteptând un loc? La UPU, nu o să-i găsiți acolo pe cei a căror sfaturi le ascultați! Pe ei nu-i interesează de binele vostru, dacă trăiți sau muriți. Aceiași vorbă o au și ei…Ca cea a politicienilor, cea pe românește…Mai sus menționată! Și-au dorit să iasă în evidentă și au reușit, dovada, sutele de pacienți din unitățile de primiți urgențe!”

Medicul îi încurajează pe români să se vaccineze, aceasta fiind soluția – gratuită – pentru a nu ajunge în spital: „Sunt întrebat adeseori de aparținătorii dacă se mai poate face ceva?! Sunt dispuși să cumpere orice este nevoie pentru un pacient drag lor, aflat în terapie intensivă cu afectare pulmonară totală! După, de multe ori nu se mai poate face nimic! Soluția există! Nu vă costă nimic, este gratuită!”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.