Medicul Vasi Rădulescu îi cere primarului Nicușor Dan să se vaccineze: „Mergeți AZI să vă vaccinați”

nicușor dan vasi rădulescu
Foto: Facebook

Medicul Vasi Rădulescu, autor al mai multor cărți de popularizare a medicinei, cunoscut totodată în mediul online pentru explicațiile medicale pe care le oferă pe pagina sa de Facebook, îi cere primarului Nicușor Dan să se vaccineze împotriva COVID.

Nicușor Dan a declarat în urmă cu mai mult timp că, deoarece a avut COVID în luna aprilie, își va face vaccinul după ce va discuta cu medicul său.

„Domnule Nicușor Dan, vă cer un pic ajutorul. Mi-am sacrificat de o săptămână orice fărâmă de timp liber pentru a răspunde oamenilor care au nelămuriri sau frici despre vaccinare. Am răspuns la peste 12.000 de mesaje. Ar conta enorm exemplul dumneavoastră pentru bucureșteni, pentru că nu v-ați vaccinat încă. Ați declarat că ați avut boala și vreți să vă faceți nu știu ce analize. Vă spun din capul locului că nu e nevoie să dozați anticorpii, iar studii solide arată că dacă vă vaccinați acum veți avea o imunitate excelentă. Așadar, repet: nu e nevoie de analize, iar trecerea prin boală + vaccin = imunitate grozavă”, i-a transmis Vasi Rădulescu primarului general.

„Vă cer ajutorul ca apoi să ajutăm alți oameni pentru care dumneavoastră reprezentați un conducător. Dacă aveți o nelămurire, o frică, nu ezitați să-mi scrieți și vă răspund cu drag. Mergeți AZI să vă vaccinați și să scăpați de întrebări, suspiciuni. Mergeți AZI să vă vaccinați ca să vadă oamenii că liderul lor s-a vaccinat și e totul ok. Ajutorul dumneavoastră ar conta enorm. Și e un act de responsabilitate. Și matematica pledează oricând pentru vaccinare”, a mai scris medicul.

Într-un interviu oferit miercuri, 27 octombrie, postului de televiziune Pro TV, Nicușor Dan a declarat că urmează să se vaccineze în curând.

„Imediat ce fac acele analize. Nu a fost atât demult infectarea mea și nu am avut timp fizic să mă duc să fac analizele”, a spus el.

„Există o opinie științifică, care este certă, care spune că vaccinul reduce substanțial riscul de îmbolnăvire gravă. Asta este indiscutabil”, a mai spus Dan.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.