Medalii pentru militarii români la Invinctus 2018

FOTO: Pagina de Facebook a Armatei Române
FOTO: Pagina de Facebook a Armatei Române

Sportivii militari români au reușit la Jocurile Invictus 2018 de la Sydney să cucerească două medalii de aur și una de argint la probe de tir cu arcul.

La atletism, militarii români au obținut două clasări pe locul patru la două categorii în cadrul cursei de 1.500 de metri.

Competiția Invinctus este dedicată militarilor care au fost răniți în teatrele de război.

Eugen Pătru a reușit să câștige medalia de aur la tir cu arcul olimpic. Aur a luat și echipa României la tir cu arc compund. Echipa este formată din Ionuț Butoi, Augustin Pegulescu și Dorin Petruț.

Totodată, echipa României la tir cu arcul olimpic a reușit să câștige medalia de argint. Echipa este formată din Eugen Pătru, Dănuț Nicola și Cătălin Pârvu, anunță membri delegației României la Sydney.

Laurențiu Șerban s-a clasat pe locul patru la atletism, proba de 1.500 de metri, la categoria IT1. Sportivul nostru Invinctus și-a pierdut piciorul drept într-o misiune din Afganistan, în 2016, în timp ce încerca să-și salveze camarazii.

Pe locul patru, la proba de 1.500 de metri, categoria IT7, s-a clasat și Doru Hamza. A fost rănit în 2008, într-o misiune în Afganistan.

„Invictus Games”, competiție supranumită și „olimpiada militarilor”, este un eveniment sportiv internațional organizat din 2014 de o fundație patronată de Prințul Harry al Marii Britanii pentru a încuraja și sprijini recuperarea fizică și reabilitarea militarilor răniți în teatrele de operații.

În această competiție sunt cuprinse mai multe întreceri adaptate persoanelor cu dizabilități. Sunt discipline sportive ca tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la aparat special, haltere, ciclism, volei din şezut, înot, baschet şi rugby din scaunul cu rotile, golf şi hochei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.