Mașina lui Oprea a avut urgențe cât o ambulanță. Intră în scandal și patriarhul Daniel

Gabriel Oprea. Foto: b1.ro
Gabriel Oprea. Foto: b1.ro

Mașina ministrului de Interne Gabriel Oprea a efectuat, de la începtului acestui an, 1.500 de misiuni de urgență care au avut nevoie de coloană oficială, potrivit unor surse citate de Digi24.

Un calcul arată că mașina ministrului a avut nevoie de coloană oficială cam de cinci ori pe zi de la începutul lunii ianuarie și până acum.

Jurnaliștii de la Digi 24 precizează și faptul că Gabriel Oprea a fost de două ori prim-ministru interimar, ceea ce înseamnă că în decurs de 35 de zile a avut drept la coloană oficială.

Legea spune că doar patru persoane pot beneficia de coloană oficială: președintele țării, premierul și președinții celor două camere ale Parlamentului. Miniștrii Guvernului pot beneficia de coloană oficială doar în situații de urgență.

Potrivit jurnaliștilor de la Europa FM, și patriarhul Bisericii Ortodoxe Române beneficiază de antemergător din partea Poliției Rutiere, chiar dacă din punct de vedere legal nu are acest drept.

Întrebați de Europa FM, reprezentanții Poliției Capitalei au spus că agenții de la Rutieră îi deschid drumul Patriarhului, însă nu au vrut să dea alte amănunte. Vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor, Dumitru Coarnă, a declarat că, din punct de vedere legal, Patriarhul Daniel nu are dreptul la mașină de Poliție.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.