Mărturia unui român scăpat ca prin minune din atentatul din Franța: „A trecut la 3-4 paşi de mine”

atac franța
Adrian Iliuță / Camionul care a intrat în mulțime. Foto: Facebook / Twitter

Adrian Iliuță, un tânăr român în vârstă de 24 de ani, a scăpat ca prin minune din atentatul de aseară, când un șofer a intrat cu un camion în mulțimea care celebra Ziua Națională a Franței în orașul Nisa din sudul țării.

Bărbatul ieşise cu doi prieteni în oraş, la pizza, iar apoi au stat să vadă focurile de artificii. În momentul în care au vrut să plece acasă, s-a produs atacul.

„A fost un infern. Nu s-a ţinut cont de vârstă sau religie”, a declarat, pentru Gândul, Adrian Iliuţă.

„Am auzit un sunet foarte puternic urmat de ţipete. Am zis: s-a terminat, suntem împuşcaţi. Am rămas o secundă pe loc, iar apoi am observat un camion care rula cu viteză pe zona de trotuar călcând oameni, copii, familii. A trecut la 3-4 paşi de mine şi prietenii mei. Apoi ne-am pus pe mijlocul străzii si ne-am zis că e un act terorist. Am simţit suflul camionului pe lângă mine. Se auzeau persoane lovite şi călcate de tir”, a povestit el.

Adrian a reuşit să ajungă la maşină şi apoi în siguranţă acasă.

„Imediat după ce am terminat live-ul pe Promenada pe trotuar un TIR a urcat pe trotuar si accelerând a omorât călcând sute de persoane. A trecut la 2 metri de mine si de Zied Taleb si Atrous Omar. Am văzut copii in cărucioare, oameni bătrâni si tineri omorâți, striviți sub rotile tirului ! ACT DE TERORISM la NICE !! Eu si prietenii mei suntem bine !!”, a anunțat aseară pe Facebook Adrian Iliuță.

Bebeluș de 8 luni pierdut în atentat, găsit de familie: „O licărire de speranță într-o noapte de orori”

„Zied Taleb și Atrous Omar, asta ar fi putut fi ultima amintire cu noi. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că suntem în viață”, a comentat Adrian Iliuță pe rețeaua de socializare, făcând referire la câteva fotografii postate cu puțin timp înainte de atentat, când el și prietenii săi se aflau pe promenadă și se bucurau de ziua de sărbătoare.

84 de persoane au murit, dintre care 10 copii, după ce un camion a intrat în mulțimea care celebra Ziua Națională a Franței în orașul Nisa din sudul Franței. Alți 202 oameni au fost răniți, iar mulți se află în stare critică în spital. Oamenii se adunaseră pentru a urmări focul de artificii de la malul mării.

Cele mai sângeroase atentate teroriste din istoria recentă a Europei

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.