Bebeluș de 8 luni pierdut în atentat, găsit de familie: „O licărire de speranță într-o noapte de orori”

bebeluș pierdut nisa
O familie și-a regăsit bebelușul pierdut în atentat cu ajutorul rețelei de socializare. Foto: Facebook

Un bebeluș în vârstă de 8 luni, care a fost pierdut în timpul atentatului din Nisa, Franța, a fost găsit cu ajutorul rețelei de socializare Facebook, relatează europe1.fr.

Familia copilului a lansat un apel pe Facebook la doar câteva minute după atac. Mesajul postat pe rețeaua de socializare a fost redistribuit de 22.000 de ori, iar bebelușul a fost găsit.

„A fost o licărire de speranță în această noapte de orori. Datorită solidarității oamenilor care s-au organizat pe rețeaua de socializare, un bebeluș de 8 luni, pierdut în timpul atacului din Nisa, a fost găsit de familia sa”, notează sursa citată.

În momentul în care atacatorul a intrat cu camionul în mulțime, sute de oameni au început să alerge pe promenadă, încercând să se salveze. În busculada creată, familia își pierduse bebelușul aflat în cărucior.

După o oră de la postarea mesajului pe Facebook, familia a anunțat că bebelușul a fost găsit.

84 de persoane au murit, după ce un camion a intrat în mulțimea care celebra Ziua Națională a Franței în orașul Nisa din sudul Franței, iar alte 50 au fost rănite. 18 răniți se află în stare critică în spital. Oamenii se adunaseră pentru a urmări focul de artificii.

Recomandările editorilor GreatNews:

Mărturia unui român scăpat ca prin minune din atentatul din Franța: „A trecut la 3-4 paşi de mine”
Cele mai sângeroase atentate teroriste din istoria recentă a Europei

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.