Mărturia unei tinere care participa la festivalul din Israel. Cum a reușit să supraviețuiască atacului Hamas

lee sasi
Lee Sasi. Foto: Instagram

Lee Sasi, o tânără care participa la festivalul din sudul Israelului unde a avut loc atacul militanților Hamas, a povestit cum a reușit să se salveze.

Supraviețuitoarea atacului a relatat că s-a ascuns sub trupurile celor uciși timp de 7 ore, pentru a nu fi împușcată de teoriști, potrivit „The New York Post“.

La festivalul de muzică participau în jur de 3.000 de persoane, majoritatea cetățeni din Israel. Militanții Hamas au reușit să se infiltreze și au deschis focul asupra participanților.

Atacul surpriză a avut loc sâmbătă dimineața. Tinerii de la festival au încercat să se salveze și să se ascundă în diferite locuri, ca de exemplu în livezi sau în adăposturi.

Sasi și alți aproximativ 35 de participanți se ascunseseră într-un adăpost anti-bombă când au fost descoperiți de luptătorii Hamas, care au început să tragă în buncăr la întâmplare.

Sasi a fost una dintre cele 10 persoane care au supraviețuit îngrozitorului atac ascunzându-se sub cadavre ore în șir, potrivit mesajelor pe care le-a trimis unei prietene, care au fost apoi oferite unei jurnaliste de la publicația i24news.

Mesajele și imaginile au fost publicate pe contul de Instagram al acesteia.

Un videoclip arată oameni înghesuiți într-un spațiu îngust, unii ascunși sub trupurile celor care au fost uciși.

Sasi i-a spus prietenei sale că, inițial, în buncăr se aflau 30 – 35 de persoane, dar până când a fost salvată șapte ore mai târziu, doar 10 mai erau în viață.

„Nu glumesc”, a adăugat ea, trimițând o fotografie cu trupurile mai multor tineri uciși de militanți.

Sasi i-a mai spus prietenei sale că teroriștii au aruncat circa 15 grenade în adăpost și că au tras sute de gloanțe în oamenii din buncăr.

„Am fost atât de norocoși. Am scăpat printr-un miracol”, a mai spus ea.

atac hamas israel
atac hamas israel
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.