Mărturia dureroasă a tatălui băiatului ucis în 2 Mai: „Vrea să devină regizor. Visurile lui i le-a luat un drogat”

accident 2 mai
Tatăl lui Sebastian Andrei Olariu. Foto: Captură Digi 24

Tatăl lui Sebastian Andrei Olariu, tânărul în vârstă de 21 de ani care a fost accidentat mortal de șoferul drogat din 2 Mai, a discutat cu presa și a povestit că băiatul său era pasionat de film și că își dorea să fie regizor.

„Nu doresc nimănui să treacă prin ce trecem noi, părinții, în momentele astea. Suntem devastați. Mai avem o fată, cred că o să îi oferim consiliere psihologică. Doarme cu poza fratelui ei în brațe. Ieri am fost să îl ridic de la morgă, ce am văzut acolo, nu există cuvinte, am rămas marcat pe viață.

Suntem terminați și devastați. Acum două luni am fost în concediu, am fost așa fericiți. Și acum s-a încheiat totul, fericirea noastră nu mai există.

N-a luat nimeni nicio legătură cu mine. Pe mine, sâmbătă, la 10 jumate m-au sunat cei de la morgă, când trebuia să mă cheme poliția.

Mi s-a spus că băiatul dumneavoastră e mort. Am crezut că e o glumă. Am închis imediat telefonul și l-am sunat pe fiul meu, telefonul îi suna. Dar nu mi-a răspuns. Am sunat din nou pe acea doamnă, și mi-a spus: Da, domnul Olariu, sincere regrete, băiatul dumneavoastră nu mai există.

Era pasionat de film, voia să fie regizor, n-a reușit la facultate. A dat (a intrat-n.r.) la Facultatea de Geografie. Voia să plece în străinătate la cursuri, vrea să devină regizor. Visurile lui i le-a luat un drogat care el acum trăiește și băiatul meu este mort”, a declarat tatăl băiatului.

Cealaltă victimă este Roberta Marina Dragomir, o tânără de 20 de ani, studentă tot la Facultatea de Geografie în București.

Potrivit testelor realizate de poliție, Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care a provocat accidentul, consumase cocaină, amfetamine și metaamfetamine.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.