Marcel Boloș: „Trebuie să decid între viața bisericească și cea de partid. Prefer biserica”

Marcel Boloș. Foto: gov.ro

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat la postul de televiziune Digi 24 că el are în spate o responsabilitate suplimentară față de ceilalți miniștri, pentru că trebuie să decidă între viața bisericească și cea de partid.

„Eu am în spate o responsabilitate suplimentară față de ei și eu trebuie să decid între viața bisericească și cea de partid și, deocamdată, prefer biserica”, a spus el.

Marcel Boloș este preot ortodox de la vârsta de 40 de ani, după ce a terminat Facultatea de Teologie.

Ministrul a mai spus în timpul interviului că este preot misionar. Boloș a completat că cei din PNL, partid care îl susține, nu îl presează să se înscrie în partid deoarece știu că este preot: „Nu mă determină să iau o decizie. Pentru moment alegerea mea este biserica.”

Într-un interviu oferit cluj24.ro, Boloș a spus că nu şi-a trecut studiile teologice în CV pentru că a preferat să separe biserica de activitatea profesională.

Potrivit economedia.ro, Marcel Ioan Boloş s-a născut la 1 aprilie 1968. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea (1993-1997), Facultatea de Electrotehnică şi Informatică (1992-1997), studii de master în Managementul Instituţiilor Financiar-Bancare (1997-1999) şi studii doctorale cu teza: „Bugetul şi contabilitatea comunităţilor locale între starea actuală şi posibilităţi de modernizare” la Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea de Vest, Timişoara (2000-2005).

Marcel Boloş, fostul ministrul al Proiectelor și Fondurilor Europene (MIPE), a fost propus în noul guvern condus de Marcel Ciolacu ministru al Finanțelor, în locul lui Adrian Câciu.

În același interviu oferit Digi 24, Marcel Boloș a declarat că a vrut să-și dea demisia pentru că nu a putut avansa cu niciuna dintre măsurile discutate. Comisia Europeană amenință cu tăierea fondurilor din PNRR dacă România nu reușește să țină sub control deficitul bugetar și să facă reformă fiscală.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.