Performanţă uriaşă a lotului feminin de matematică al României

fete_romania
Echipa României a câştigat patru medalii la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, ocupând locul trei în clasamentul pe naţiuni.

Cele 4 fete care au reprezentat ţara noastră în concursul din Antalya (Turcia) au obţinut 2 medalii de aur, una de argint şi una de bronz.

Cele patru eleve care au compus echipa sunt Simona Diaconu (clasa a XI-a, medalie de aur), Andreea Măgălie (clasa a XII-a, medalie de aur), Silvia-Elena Pripoae (clasa a XII-a, medalie de argint) şi Maria-Romina Ivan (clasa a XI-a, medalie de bronz).

Simona Diaconu şi Andreea Măgălie au participat la toate cele trei ediţii ale Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete. La precedentele ediţii, organizate de Marea Britanie şi Luxemburg, Simona a obţinut alte două medalii de aur, iar Andree – două medalii de argint. Silvia este la a doua participare la acest concurs, la precedenta prezenţă cucerind tot medalia de argint.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete s-a desfăşurat în perioada 10 – 16 aprilie, cu participarea a 23 de ţări europene şi a 6 ţări invitate, printre care SUA şi Japonia.

Lotul România a fost coordonat de profesorii Dan Schwarz şi Csapó Hajnalka. Concursul constă în două probe scrise susţinute în două zile consecutive.

Diferenţa dintre România şi echipa americană a fost una extrem de mică. Americancele au fost înaintea noastră pentru că au cucerit două medalii de aur şi două de argint.

Cea mai bună echipă din concurs a fost Ucraina, cu trei medalii de aur şi una de bronz.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.