Liceul în care nu a mai luat nimeni Bac-ul de cinci ani

FOTO: opiniatimisoarei.ro
FOTO: opiniatimisoarei.ro

Rezultatele la Bacalaureat de anul acesta au adus o rată record de promovare. La nivel național, 66,41% dintre absolvenți au promovat. De asemenea, 63 de absolvenți de clasa a XII-a au obținut note maxime, iar cele mai multe, nouă, au fost obținute de elevi din Timiș.

Însă tot la Timiș există un liceu în care nu s-a mai luat examenul de Bacalaureat de cinci ani. Potrivit opiniatimisoarei.ro, niciun absolvent al Liceului Tehnologic Agricol din Orțișoara nu a reușit să ia notă de trecere la Bacalaureat nici anul acesta. Din câte se pare, liceul s-ar afla într-o situație specială.

„Desființarea liceului din Orțișoara nu intră în discuție. Acolo este deja o situație dificilă, liceul merge singur spre lichidare. Nici anul trecut și nici pentru anul viitor nu s-au mai cerut locuri pentru clasa a noua.

Din toamnă, liceul nu va mai avea nici clasa a noua, nici clasa a zecea. Practic se autodesființează. Mai sunt doar doi ani de studii acolo, clasele care intră a 11-a și a 12-a.

Am luat în considerare, într-o perioadă, desființarea, dar am revenit asupra deciziei, pentru că nu ar fi fost corect față de elevii care studiază acolo, indiferent cât de buni sau slabi sunt ei la învățătură”, a precizat inspectorul general Aura Danielescu, pentru opiniatimisoarei.ro.

output_Hh9RjX

Alte articole de care ați putea fi interesați:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.