Liber la vaccinare cu AstraZenca fără programare. Mergi direct la centrul de vaccinare

Sursa: RoVaccinare / Facebook

Vaccinarea cu serul AstraZeneca se poate face în România direct prin prezentarea la centrul de vaccinare, doar la cele în care se folosește acest ser.

Decizia a fost luată „ca urmare a scăderii adresabilității populației” pentru vaccinarea cu acest vaccin, se arată în documentul semnat de Valeriu Gheorghiță.
 
Vaccinarea fără programare ar urma să fie posibilă în câteva zile.

Precizările transmise ulterior de Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării:
  • Vom anunța începerea vaccinării fără programare în termen de câteva zile!
  • Verificați disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare;
  • Prezentați-vă la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate;
  • Vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului;
  • Asigurați-vă că nu aveți simptome asociate COVID19.

„În câteva zile: vaccinare fără programare cu Vaxzevria (AstraZeneca). Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) și în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni.

Vom anunța începerea vaccinării fără programare în termen de câteva zile!”, anunță CNCAV într-o postare pe Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.