Legea pensiilor a ajuns la Camera Deputaților

FOTO: cdep.ro
FOTO: cdep.ro

Luni, deputații sunt convocați să discute și să voteze Legea pensiilor, un document aflat în procedură de urgență, adoptat săptămâna trecută de Senat.

Proiectul de Lege referitor la sistemul public de pensii (PL-x 727/2023) va fi supus dezbaterii Camerei Deputaților în calitate de for decizional, cu condiția ca Raportul comisiei de specialitate să fie emis la timp.

Comisia pentru muncă are programată o ședință la ora 10.00 în afara programului stabilit pentru comisii, în vederea elaborării unui raport asupra proiectului de lege privind sistemul public de pensii.

Plenul Camerei va avea loc începând cu ora 16.00. Senatul a adoptat proiectul de lege privind sistemul public de pensii în ședința de marți, după ce comisiile de specialitate au avizat favorabil cu amendamente acceptate.

Liderii senatorilor USR și AUR, Radu Mihail și Claudiu Târziu, au cerut retrimiterea inițiativei legislative la comisii, cu o propunere de amânare de trei săptămâni din partea USR și de cel puțin două săptămâni din partea AUR. Cu toate acestea, ambele solicitări au fost respinse de către senatori.

După votul asupra proiectului, reprezentanții USR au declarat că senatorii partidului au respins propunerea legislativă. În același timp, liderul senatorilor AUR, Claudiu Târziu, a anunțat că membrii formațiunii s-au abținut la vot, deoarece „o majorare cât de mică este mai bună decât nimic”.

Proiectul de lege privind sistemul public de pensii a fost adoptat cu 85 de voturi „pentru”, șase „împotrivă” și 19 abțineri.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.