Lege unică în lume. Un deputat cere subtitrare la radio

Deputatul Daniel Oajdea, care a intrat în Parlament din partea PPDD, a cerut în modificarea Legii audiovizualului să existe „obligația de a subtitra în limba română emisiunile difuzate de posturile radio sau de televiziune”.

Potrivit Paginademedia.ro, în proiectul de lege nu se spune și cum ar trebui subtitrate programele de radio din punct de vedere tehnic, însă sunt expuse motivele pentru care s-ar recurge la această regulă: „În ultimii ani, zeci de posturi de televiziune înființate în România după legislația română transmit doar în limba maghiară (nefiind subtitrate și în limba română). Aceste posturi sunt autorizate de către Consiliul Național al Audiovizualului, dar fără a fi monitorizate din punct de vedere al conținutului pe care îl transmit”.

Deputatul Oajdea a mai intrat în centrul atenției și anul trecut, când a cerut în Parlament reducerea numărului de ore la școală. Politicianul cerea ca în învățământul primar, elevii să aibă maxim 20 de ore pe săptămână, cel gimnazial să atingă 25 de ore, în timp ce la liceu, elevii să fie la cursuri maxim 30 de ore.

„Nu le mai rămâne timp să facă şi lucruri specifice vârstei lor, să-şi descopere fiecare aptitudinea pentru sport, teatru, balet, dans, muzică sau altele. În învăţământul primar, 4-5 ore sunt petrecute la şcoală, iar alte 4 sunt necesare pentru teme.

Dacă ar fi să calculăm numărul de ore necesar unui elev pentru a-şi desfăşura toate activităţile necesare dintr-o zi normală, atunci acesta ar avea cu siguranţă nevoie ca o zi să aibă cel puţin 30 de ore”, declara atunci Daniel Oajdea.

Recomandările editorilor GreatNews:

Lecția dată de cel mai sărac președinte din lume în plină criză a refugiaților
Universitățile din România care sunt gata să primească refugiați. Li se oferă cazare și masă
Fotografiile emoționante care i-au adus o avere unui refugiat sirian
Reduceri eMAG televizoare. Prețuri și cu 900 de lei mai mici
Locuri de muncă la Orange, Vodafone, Telekom, RCS&RDS. Lista joburilor scoase la concurs

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.