Lege PSD. O nouă categorie de politicieni ar putea avea girofar pe mașini: Intervin la urgențe, nu trebuie să stea în trafic

FOTO: pixel2013/Pixabay.com
FOTO: pixel2013/Pixabay.com

Codul Rutier ar putea suferi modificări, dacă o lege inițiată de mai mulți deputați PSD va fi votată. Mai exact, acești propun ca președinții de consilii județene să aibă dreptul să-și pună girofar pe mașini pentru că, potrivit acestora, intervin la urgențe și trebuie să circule fără să stea în trafic.

„Au fost situații când au fost accidente rutiere cu materiale periculoase, au fost situații când sunt blocaje, sunt tot felul de situații în care prezența președintelui consiliului județean se impune pentru a interveni cât mai prompt”, a declarat deputatul PSD Nicolae Georgescu, pentru Observator Antena 1.

Potrivit proiectului de lege, șefii de consilii județene vor avea atât semnale luminoase, cât și acustice, iar sistemele le vor putea controla din mașină, printr-o telecomandă.

Polițiștii nu sunt de acord cu această inițiativă legislativă prin care se va modifica Codul Rutier, mai ales că agenții trebuie acum să anunțe prin stație de fiecare dată când vor să folosească girofarul.

„Din perspectiva iniţiativei legislative este inutilă. Ne-am dori totuşi să fie folosiţi cu folos preşedinţii de consilii judeţene iar în judeţele unde nu sunt poliţişti n-ar strica dacă tot au girofar şi sirenă să intervină ei la 112”, a declarat președintele sindicatului polițiștilor Europol, Cosmin Andreica, pentru Antena 1.

Întrebat cum vor fi prevenite abuzurile, inițiatorul legii, deputatul Georgescu, a spus că „este o întrebare mai mult decât potrivită, iar o dezbatere pe acest subiect este absolut necesară”.

Vă recomandăm și:

Aici vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.