Lecție de spirit civic, predată de către copii de câțiva ani

Copil în stație Foto: Captură Youtube

Se spune că cei șapte ani de acasă sunt definitorii pentru întreaga viață, iar spiritul civic trebuie să existe printre învățăturile primite în sânul familiei. Un experiment inedit demonstrează cât de atenți sunt copiii la neatenția celor mari.

La vârsta la care nici măcar nu reușesc să vorbească foarte bine, câțiva copii japonezi sunt puși în fața unei situații inedite, iar cei care au realizat experimentul vor să vadă cum reacționează aceștia atunci când văd că unui adult îi cade portofelul, în timp ce așteaptă în stația de autobuz.

Fiecare copil participant la experiment este lăsat timp de câteva secunde singur în stație de către părinți și trebuie să reacționeze rapid la ceea ce se întâmplă lângă el, dar în același timp să se comporte cât mai respectuos, așa cum au fost învățați la școală și în familie.

Copiii privesc portofelul la început cu mare mirare, însă mai apoi îl ridică de jos cu grijă pentru a-l înapoia persoanei care „îl pierduse”.

Toți copiii au reacționat potrivit situației și au încercat cât mai discret să înapoieze portofelul pierdut de către adulți, fără să aibă vreo secundă gândul de a-l păstra.

Filmulețul atrage atenția asupra comportamentului corect care trebuie adoptat în această situație și a strâns peste două milioane și jumătate de vizualizări în numai câteva săptămâni.
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Un copil supranumit „Einstein de Botoșani”, idolul generației sale
Se deschide în România cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei
Reduceri eMAG la storcătoare de fructe

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.