Se deschide în România cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei

Începând de luna aceasta, turiștii care merg la Rîșnov vor putea vizita cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei. Situat în pădurile Rîșnovului, DinoPark a fost finalizat și, potrivit monitorulexpres.ro, va fi inaugurat oficial pe 12 iunie. Data a fost aleasă special, în aceeași zi fiind și lansarea oficială în cinematografe a filmului „Jurassick World”, în regia lui Steven Spielberg.

DinoPark se întinde pe o suprafață de 1,4 hectare de pădure, iar investitorul a reușit să atragă fonduri europene în valoare de 5 milioane de euro pentru acest proiect. Parcul de distracții se află în partea dreaptă a drumului care duce spre Cetatea Rîșnov.

Aici se vor regăsi 46 de exponate, replici ale dinozaurilor în mărime naturală, certificate științific. Cel mai mare exponat are 13 metri înălțime, iar cel mai mic are 30 de centimetri. Potrivit primarului Rîșnovului, Adrian Veștea, în colaborare cu geoparcul de la Hațeg, la DinoPark vor fi expuse și ouă de dinozaur, precum și un schelet de dinozaur.

Parcul va mai avea și un cinematograf cu 70 de locuri, locuri de joacă in-door și out-door, trasee de  aventură sau căsuțe în copaci unde copiii vor putea participa la ateliere de creație.

„Pentru turişti, va exista, de asemenea, un vulcan care erupe şi o zonă unde se va produce un cutremur pe care vizitatorii îl pot resimţi ca pe unul real. În zonă au fost trasate şi trasee de noapte, cu iluminat inteligent”, a spus primarul Veștea, potrivit jurnaliștilor de la monitorulexpres.ro.

Un bilet va fi 28 de lei pentru adulți și 22 de lei pentru copii.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: