Jurnalista Andreea Dogar, premiată pentru un reportaj publicat pe greatnews.ro

Andreea Dogar Diana Zaharia
Andreea Dogar şi Diana Zaharia

Jurnalista greatnews.ro, Andreea Dogar, a fost câștigătoarea premiului pentru cel mai bun fotoreportaj, în cadrul competiției „Jurnalism pentru Șanse Egale”, organizată în cadrul proiectului Media FEM – Şcoala Naţională de Jurnalism.

Jurnalista siteului nostru a câștigat premiul pentru Fotoreportaj cu articolul „Prizonieră într-o Românie crudă. Când pumnul e lege de căpătâi”, publicat în cadrul campaniei „Iadul de acasă”. Campania a avut rolul de a prezenta fenomenul violenței domestice în România și implicațiile acestuia în societatea românească.

Imaginile articolului – precum și fotografiile care ilustrează întregul proiect – au fost realizate de fotograful Diana Zaharia.

În cadrul Galei „Jurnalism pentru Șanse Egale” au fost premiați și jurnaliștii: Diana Oncioiu – dela0.ro (Premiul juriului), Oana Sandu – „Decât o revistă” (Presă scrisă), Diana Marcu – gandul.info (Presă online), Liliana Maxim (Televiziune), Mihai Alexandrescu (Premiul pentru debut).

Concursul s-a adresat exclusiv celor 141 de persoane din grupul ţintă care au participat la sesiunile de instruire în domeniul egalității de șanse și gen, organizate în cadrul proiectului Media FEM – Şcoala Naţională de Jurnalism, în perioada octombrie 2014 – februarie 2015.

Proiectul „Media FEM – Şcoala Naţională de Jurnalism” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – “Investește în oameni” şi se desfăşoară pe o perioadă de 20 de luni.

În iunie 2015, Andreea Dogar și Diana Zaharia au câștigat și bursa „Viitor la purtător”,  pentru un proiect jurnalistic care va ilustra fenomenul depopulării României (cauzat de emigrare și de sporul natural negativ) și efectele acestuia asupra cetățenilor rămași în țară.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.