Jurnalistă GreatNews, câştigătoare a bursei „Viitor la purtător”

Andreea Dogar Diana Zaharia
Andreea Dogar şi Diana Zaharia

O echipă compusă dintr-o jurnalistă greatnews.ro şi un fotograf colaborator al Mediafax figurează printre echipele câştigătoare ale burselor „Viitor la purtător”, organizate de publicaţia „Decât o revistă” şi susţinute de NN România.

Andreea Dogar şi Diana Zaharia, reporter greatnews.ro, respectiv fotograf colaborator Mediafax, vor derula un proiect care va ilustra fenomenul depopulării României (cauzat de emigrare și de sporul natural negativ) și efectele acestuia asupra cetățenilor rămași în țară.

Cele două au lucrat împreună şi la proiectul „Iadul de acasă”, care prezintă fenomenul violenţei domestice în România.

Alături de Andreea şi Diana, pe lista de câştigători ai burselor „Viitor la purtător” apar:

Vlad Andriescu, editor tech Adevărul, care va documenta influența pe care o au tabletele și telefoanele în familii și modul în care tehnologia schimbă educația;

Andreea Giuclea & Mircea Reștea, reporter Decât o Revistă, respectiv fotograf independent, cu un material despre atleți la final de carieră. Poveștile lor vor fi spuse sub forma unei serii de portrete foto însoțite de text, pentru a arăta o față mai puțin văzută a sportului;

Lina Vdovîi, jurnalist freelancer, care va realiza un fotoreportaj împreună cu Ioana Cîrlig despre mame tinere – ce știu copilele despre prima experiență sexuală, cum se raportează ele la căsătorie, cum nasc și cine le ajută ulterior?

Elena Stancu & Cosmin Bumbuț, jurnalist, respectiv fotograf la Teleleu.eu, care vor realiza un scurtmetraj despre o familie de romi căldărari din Corcova, Mehedinți, și despre cum văd ei viitorul.

Juriul a fost format din Mircea Vasilescu, redactor-șef la Dilema Veche, Cristian Pantazi, redactor-șef la HotNews.ro, Georgiana Ilie, jurnalistă și fostă bursieră „Viitor la purtător”, Petruț Călinescu, fotograf, Cristian Lupșa, editorul DoR, și Carmen Soare, director de marketing NN România.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.