Încă un pugilist român caută gloria în Anglia. Jo Jo Dan se luptă pentru titlul mondial

Jo Jo Dan va urca sâmbătă în ring, la Sheffield, pentru cel mai important meci din cariera sa, cel cu britanicul Kell Brook, deţinătorul titlului IBF la categoria welter.

Va fi cea de-a 37-a partidă la profesionişti pe care o dispută pugilistul născut la Giurgiu, dar care se antrenează în Canada. Jo Jo Dan a pierdut doar două confruntări până acum, ambele în Turcia, în faţa lui Selcuk Aydin.

Ajuns la 33 de ani, sportivul din România are o misiune foarte grea în Anglia, Kell Brook, care este cu cinci ani mai tânăr, nefiind învins niciodată până acum. Jo Jo Dan este al doilea român care merge în Anglia pentru un meci cu centura pe masă.

În urmă cu aproape trei ani, Lucian Bute, care deţinea centura IBF la supermijlocie, a fost învins pentru prima oară în carieră de britanicul Carl Froch, la Nottingham. Eşecul a fost un şoc uriaş pentru român, care a mai boxat în doar două partide de antunci, pierzând-o pe ultima, la Montreal, cu Jean Pascal.

Spre deosebire de majoritatea pugiliştilor, lui Jo Jo Dan nu îi este frică să intre în bârlogul adversarilor. A arătat acest lucru când a mers la Istanbul şi apoi la Trabzon după turcul Aydin, dar şi acum, înaintea confruntării de sâmbătă cu Kell Brook, care a luptat doar în două din cele 33 de partide în afara Marii Britanii.

Britanicul nu a mai boxat de cinci luni de zile, iar la scurt timp după ultima sa victorie a fost înjunghiat în picior în timp ce se afla în vacanţă în Tenerife. S-a recuperat rapid, în ciuda rănilor grave.

De cealaltă parte, Jo Jo Dan aşteaptă să devină tată pentru a treia oară. Soţia sa este programată să nască pe trei aprilie. Pugilistul mai are doi băieţi: William, 10 ani, şi Nicolas, 3 ani.

Gala de sâmbătă este televizată de Dolce Sport. Confruntarea dintre Jo Jo Dan şi Kell Brook este main event-ul galei, iar meciul va începe la scurt timp după miezul nopţii.

Recomandările editorilor GreatNews:

Șova a scăpat de cătușe cu mir și rugăciune. Azi, Dumnezeu a fost senator
Politicienii și Dumnezeu. Cum îl descoperă brusc pe Cel de Sus când ajung în fața justiției
În pat cu dușmanul. Fuga dintr-o închisoare fără gratii, după 24 de ani

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook