Iohannis, mesaj dur pentru PSD și ALDE

FOTO: presidency.ro klaus iohannis
FOTO: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a vorbit în Parlament, în cadrul ședinței solemne dedicate Centenarului și a transmis un mesaj coaliției de guvernare.

„E timpul să reveniți asupra unor legi care pun în pericol statul de drept. Nu puneți în joc sacrificiul românilor. (…)

Aniversarea celor 100 de ani ai țării noastre ne găsește la o răscruce pentru destinul României în următorul centenar. Românii au speranțe mari și așteptări îndreptățite de la cei care o conduc. Românii așteaptă o guvernare la înălțimea moștenirii care ne-a fost încredințată, vor lideri politici responsabili, cinstiți, care să-și propună obiective politice ambițioase pentru România, nu pentru interesele lor vremelnice. (…)

Este timpul să înțeleagă același lucru și majoritatea politcă și guvernamentașă. Celebrăm centenarul într-o perioadă tumultuoasă pentru societate, iar unele abordări populiste au semănat discordie și au afectat unitatea. Ascultați vocea românilor, recuplați-vă la interesele naționale, ridicați-vă la demnitatea Centenarului și nu îl dezonorați”, a declarat președintele.

Iohannis a mai spus că România își poate atinge potențialul când politicienii sunt inspirați de năzuințele oamenilor, iar țara noastră trebuie să țintească tot mai sus, „nu să își piardă direcția și să devină captivă lipsei de viziune a câtorva politicieni fără simțul guvernării democratice”.

„Este responsabilitatea dumneavoastră să asigurați o bună legiferare, într-un cadru de dezbateri deschise și transparente, prin implicarea profesioniștilor și prin dialog social, astfel încât deciziile luate aici să fie adaptate la nevoile reale ale societății. Este încă timp să reveniți asupra unor legi care nu au nici susținerea oamenilor și nici nu corespund standardelor europene de drept.

Nu puneți în joc tot efortul și sacrificiile românilor pentru care sunt atât de respectați în Uniunea Europeană, nu faceți rău societății românești mergând mai departe cu legi ale justiției și cu modificări ale codurilor penale care sunt incongruente cu o democrație veritabilă”, a mai spus președintele.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.