Klaus Iohannis va participa la marșul solidarității de la Paris

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa duminică, la marșul solidarității, organizat la Paris, în memoria victimelor recentelor atentate din capitala Franței, după cum a anunțat Administrația Prezidențială.

Printre personalitățile politice care vor fi prezente la eveniment se numără președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, președintele Parlamentului European, Martin Schulz, cancelarul Germaniei, Angela Merkel și premierul Marii Britanii, David Cameron.

Un număr de 12 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 20 au fost rănite, în urma atentatului produs miercuri la redacţia săptămânalui francez de satiră Charlie Hebdo.

De asemenea, alte cinci persoane au murit după ce un atacator a luat ostatici mai mulți oameni care se aflau într-un magazin evreiesc din Porte de Vincennes.

Ca urmare a atacului care a avut loc la redacția Charlie Hebdo, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe Franței, afirmând că este alături de familiile îndoliate și ale celor răniți în atacul terorist.

“În aceste momente de adâncă durere, doresc să transmit sincerele condoleanțe și întreaga solidaritate a națiunii române cetățenilor Republicii Franceze, afectați de acest tragic eveniment. Sunt alături de familiile îndoliate și de familiile celor răniți și le asigur de profunda mea compasiune”, se arată în mesajul președintelui Klaus Iohannis.

De asemenea, el a precizat că  România condamnă ferm acest act terorist și rămâne solidară cu întreaga comunitate internațională în lupta împotriva acestor acte crude, lipsite de orice rațiune.

“Atacarea redacției săptămânalului francez Charlie Hebdo reprezintă un act terorist crud și laș. Îmi exprim compasiunea pentru familiile victimelor precum și solidaritatea față de națiunea franceză atât de lovită astăzi. Îi asigur pe toți partenerii României de întregul sprijin în lupta împotriva terorismului și a extremismului de orice fel. Comunitatea internațională trebuie să aibă o atitudine fermă în fața încercărilor teroriste de distrugere a statului de drept, de încălcare a drepturilor și libertăților cetățenești”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

El a adăugat că libertatea de informare este un drept fundamental al omului, iar atât toleranța religioasă și etnică, cât și dreptul la libera expresie sunt fundamentele civilizației moderne, construită pe principiile democrației.