Iohannis ar vrea să-l pună din nou pe Orban premier: ”Dacă va fi propus, îl desemnez”

klaus iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat îl va desemna premier pe Ludovic Orban, dacă va fi propus de o nouă coaliție. Șeful statului a completat că nu s-a implicat direct în negocierile dintre partide.

Orban, care și-a dat demisia după ce PNL a pierdut alegerile generale în fața PSD, ar fi tentat să redevină prim-ministru, însă nu pare să beneficieze de sprijinul USR-PLUS, în acest moment.

Klaus Iohannis, care l-a desemnat pe Orban premier chiar și atunci când Curtea Constituțională i-a cerut să facă o altă propunere, este de partea liderului liberal.

”Da, dacă se formează o coaliție care are o majoritate în Parlament și-l propune pe Ludovic Orban îl accept, îl desemnez”, a precizat președintele Iohannis.

„Este posibil să se înţeleagă în coaliţia de dreapta şi să vină cu o propunere, asta aştept eu, ca şi preşedinte, să se formeze o majoritate şi să propună un nume. Dacă se înţeleg PNL, USR PLUS şi UDMR şi vin cu o propunere o voi accepta, că este Orban îl accept, că este Cîţu îl accept sau să fie altcineva”, a adăugat Iohannis.

Liberalii nu au reușit să ajungă la o înțelegere nici măcar pe plan intern, după ce negocierile cu Florin Câțu ca propunere premier s-au împotmolit. USR-PLUS vrea să obțină șefia Camerei Deputaților, iar liberalii nu vor să renunțe la acest post.

Rămâne de văzut dacă PNL, USR-PLUS și UDMR vor ajunge la o înțelegere. Cele trei partide ar avea, împreună, majoritatea în Parlament, iar PSD și AUR ar urma să petreacă patru ani lungi în opoziție.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.